frida östberg

Orättvist

Det är så jävla orättvist. Denna vidriga sjukdom. Fuck cancer.

Q/A kring min bröstoperation

Det är en hel del som frågat mig om jag kan berätta mer om min operation. Om hurvida jag gick tillväga med försäkringen och hur jag mår nu. Jag är verkligen så himla nöjd så om jag kan hjälpa andra som är i samma situation så gör jag det med glädje.

Försäkringen:
När jag tidigare läst om bröstförminskning har jag alltid läst att folk går via landstinget och ansöker där om att få operationen betald. Men! Processen tar väldigt lång tid och man kan vänta länge på att få svar. Min pappa sa nämligen då att jag skulle gå via en försäkrning som pappa har på sitt företag. Hela familjen är med på försäkringen. Jag och min bror finns med där tills vi fyller 25. Via försäkringen har han gjort två knäoperationer och det har gått superfort och supersmidigt. Så jag ringde dit och berättade om mitt problem. Att jag har stor byst, ont i ryggen och önskar att få hjälp med kostnaderna. De bokade en tid åt mig på Carlanderska sjukhus i Göteborg på APS (Artistic Plastic Surgery) hos min kirurg Fredrik Gewalli. Jag fick en tid redan två veckor efter mitt första samtal med försäkringsbolaget. Min kirug skulle kolla så jag var "lämplig" för att göra en bröstförminskning, vilket jag också var. Jag blev jättebra bemött och jag kände mig trygg. Jag ville göra operationen så fort som möjligt och då visade sig att han hade en tid ledig redan veckan efter, den 22:e maj (Detta var den 13:e maj). Så jag tog den tiden och det är jag glad över att jag gjorde. Jag hann knappt bli nervös eftersom jag knappt hade tid och tänka på att jag skulle opereras redan veckan efter. Nu hängde det bara på att försäkringsbolaget skulle godkänna det vi kommit överens om och betala min operation. Tre dagar senare får jag hem ett brev på posten att det blivit godkänt och att det var klart att jag skulle opereras! Hela processen tog precis en månad, från första samtal till operationsdagen. 

Så mitt råd är att kolla med era försäkringsbolag ni har i familjen eller vad för försäkringen ni nu än har och strunta att gå via landstinget. Och självklart så tipsar jag att operera er hos APS (finns på fler ställen än i Göteborg) är verkligen supernöjd med dom!

Hur jag mår efter operationen:
Jag har haft väldigt ont, det måste jag erkänna. Direkt efter operationen och dagen efter mådde jag illa en hel del. Jag sov väldigt mycket också dom tre första dagarna, jag var verkligen helt slut. Jag blev sängliggandes i nästa en vecka. Jag tog smärtstillande, 3 gånger om dagen, i drygt en halv vecka. Anledningen varför jag bara tog smärtstillande så kort period är för att min mage inte fixar för mycket smärtstillande. Jag tyckte helt enkelt det inte var värt det. Det var ju inte så att smärtstillandet tog bort smärtan helt ändå så jag struntade i det. Men efter 1,5 vecka var jag tillbaka på jobbet igen. Mitt jobb är inte så "tufft" men jag fick inte lyfta några tunga lådor. Smärtan har flyttat på sig hela tiden. Först var det allra värst under bröstet. Sedan var det på sidorna (snittet går ganska långt upp så mina armar stötte emot hela tiden). Därefter hamnade smärtan runt vårtgården. Men nu så börjar smärtan avta mer och mer för varje dag som går, det var värst dom 2 första veckorna och nu börjar jag äntligen känna mig återställd! Jag kan äntligen börja ligga på sidan när jag sover men att ligga på mage kommer nog ta lite längre tid. Det har varit jobbigt att ligga på rygg under en månads tid, haha! Just nu tejpar jag ärren och ska byta tejp en gång i veckan. Detta ska jag göra i 3-6 månader beroende på hur ärren ser ut. Jag har även på mig en sportbh dygnet runt och ska ha det i en månad till. (Längtar så mycket tills den är borta!) Om två veckor får jag bada i havet igen. Vill jag sola så kan jag göra det, bara jag skyddar ärren. Mycket och tänka på, men det går väldigt bra.

Jag måste säga att allt det här har varit värt det. Det har varit en speciell tid med mycket omplanering men fan vad nöjd jag är hittills. Detta är utan tvekan det bästa beslut jag tagit i hela mitt liv. Jag tycker verkligen att alla som funderar på att göra en operation ska göra det. Det är värt all den tid det tar. Det är värt all den väntan jag har framför mig innan jag får se slutresultatet.

Midsommarhelgen

Åh den här helgen vill jag göra om igen, igen, igen och igen. En av dom bättre midsommarhelgerna på flera år! Midsommarafton spenderades med fantastiska tjejer hos Micaela på kvällen. Midsommarafton är inte höjdpunkten på denna helg utan det är ju faktiskt midsommardagen. Varje år spenderas den på soliga Sea Lodge tillsammans med flera tusen andra människor för att dricka gott, umgås och se duojag spela! Det är garanterat årets bästa dag. Tyvärr tog jag inga bilder med kameran på Sea Lodge... Glömde helt bort jag hade den i väskan :-(

Och igår tog vi igen krafterna med att åka på bio i Uddevalla jag, Lisa och Fannie. Där mötte vi även upp Pauline och Jesper. Vi kollade på "The Fault in our Stars" som hade premiär igår. Herregud vilken gråtfilm. Fruktansvärd men så otroligt fin film. Så alla ni som vill gråta, kolla in den filmen!

Idag är jag ledig och ska ta igen mig efter den här helgen. Har blivit så fruktansvärt förkyld också så det var skönt och vara ledig idag. Ladda batterierna och vara lite piggare inför denna arbetsvecka :-)

Ett år sedan den bästa dagen i mitt liv

Ett år sedan den bästa dagen i mitt liv. Vill göra om allt igen, igen och igen.
Det enda jag skulle ändra på är min frisyr haha, skämt å sido. Lyckligaste dagen i mitt liv, helt klart!!

Eat sleep rave - repeat!

Åh älskade Summerburst! Trots att det var en vecka efter operationen så bestämde jag mig för att gå på Summerburst i Göteborg som va i helgen. Har ju för fasiken väntat på att få gå på detta i två år! Så fantastisk festival med så jävla bra musik tillsammans med sina älskade vänner, kan det bli bättre??? Nej, det kan det inte. Tyvärr blev det bara en av dagarna för min del. Som sagt, nyopererade tuttar i ett folkhav av puttande människor är inte världens bästa kombo så en dag fick jag tyvärr nöja mig med :-( Så himla tråkigt för jag ville ju verkligen inte missa Steve Angello och David Guetta. Så turen var på min sida när jag fick se på twitter att dom tänkte streama deras set. Så ni som följer mig på twitter såg hur jag sönderbombade tweets om Summerburst som om jag vore där haha. Såg jättemånga hemifrån som filmades så det var kul! Anyway, Angello och Guetta var såååå sjukt bra!!! Att Angello avslutade sitt set med "Känn ingen sorg i Göteborg" är typ det mest genialiska jag hört. Kan bara tänka mig den känslan på plats. Angello var min favorit på hela Summerburst och då var jag inte ens där... Haha! 
Innan jag slutar vill jag flika in ett tack till mina älskade vänner som orkade ta hänsyn till handikappade mig. Ni är guld värda!

Upp