frida östberg

Tips från coachen

Trampa aldrig på en sjöborre... Det gör ont och det går inte att få ut taggarna ur dina fötter :-) Vilket i sin tur resulterar i en infektion i foten. Vet inte hur mycket ni ser på bilden men det är några svarta prickar på min "trampdyna" och vita runda prickar runt taggarna. Förhoppningsvis ska den svenska läkaren titta på min fot imorgon och se om det går att göra något åt detta.
Annars då? Jo, allt har blivit så mycket bättre här nere sen min senaste (deppiga) inlägg. Jag kommer att stanna här till april, det känns så! Dykningen går bra även om jag är rädd. Är väldigt stolt att jag fixade mina två första dyk i havet! På lördag gör jag mitt tredje dyk i havet med Anton :-) Ska bli nice!
Hoppas allt är bra hemma! Många kramar från ett soligt Karibien!

Tvillingsyster

Jag trodde aldrig jag skulle träffa en ny livskamrat här nere. En tvilling. Som tänker, känner och är som jag. Jennifer Johansson, 22 år från Stockholm. Det är sällan jag klickar så bra med tjejer på direkten utan det brukar växa fram. Men här var det helt annorlunda. Redan på introduktionsdagen började vi prata och det visade sig att vi var i Australien samtidigt i vintras. Då kände jag att Jennifer var en tjej jag skulle hålla hårt om väl nere på plats. Och vad rätt jag hade. Sen sekunden hon kom ner hit (Hon kom ner fyra dagar efter mig) har vi suttit ihop. Hon är min pelare, min trygghet och min bästa vän. Vet inte om jag hade fixat dessa veckor utan henne. Det spelar ingen roll att vi bara känt varandra i 5 veckor, hon kommer vara min vän för resten av livet. Oavsett vart vi befinner oss i världen om det är tillsammans eller inte så kommer det alltid vara vi. Jag är så fruktansvärt glad att jag lärt känna henne. Som om det var något som fattades.

Dessvärre har hon bestämt sig för att säga upp sig och det gör ont i varenda liten cell av mig. Det är en jobbig tanke att jag ska spendera resten 5 månader här utan henne. Samtidigt som det lättar mig då jag vet att hon inte trivts så bra här nere med jobbet osv. Jag vill inget hellre än hennes bästa. Men vi har redan bokat in en roadtrip i sommar genom Svergie där vi ska avsluta den i Köpenhamn. Vi planerar Asien och Australien nästa vinter. Vi planerade till och med att flytta ihop till Göteborg i sommar. Det kommer gå fort tills vi ses igen. Min tvillingsyster Jennifer, du är bäst.

Dive

Hej allihopa. Livet här nere är just nu ganska surt... De människor jag kommit närmast har åkt hem eller kommer åka hem. Vi har haft massa drama med chefer bland annat. Även jag funderar mycket på om man ska överväga att åka hem. Tyvärr... Men jag har bestämt mig att ge det ett tag till. För det finns faktiskt mycket annat som är roligt här utanför jobbet. Jag har nämligen börjat ta mitt dykarcertifikat. Och det är ganska stort för mig då jag har klaustrofobi och har gett mig fan på att klara det. Fick en liten panikattack på mitt andra dyk i poolen då vi skulle göra en övning jag inte fixade. Tanken av att inte kunna andas under vatten skrämmer livet ur mig. Men som sagt, jag ska kommer över min rädsla och fixa detta! På fredag ska jag göra mitt första dyk i havet, ska bli spännande :-)

Men som sagt, livet är konstigt här nere. Jag får se hur jag gör med allt. Ni lär få veta om jag stannar eller inte. Sköt om er!!

Linbana

Hej allihopa. Söndag här nere, jag jobbar morningsplit idag (7:00-11:00 och 18:00-22:30) så just nu har jag lite ledigt. Vädret är tyvärr lite halvdant så har ingen superlust att lägga mig på stranden. Ska dansa Zumba vid 16:00 vid beachbaren så det ska bli kul. Behöver lite energi :-) Speciellt när jag råkade få en vit tvätt att bli rosa precis... Blir så jävla trött.

Men i fredags var jag och 7 andra lediga så vi tog bilarna till en linbana. Det var huuuur kul som helst!! Det ösregnade vilket inte gjorde något när vi väl åkte linbana men när vi var klara så visste vi inte riktigt vad vi skulle göra. Så det blev en kort utflykt, men en rolig en! Imorgon är jag ledig igen och då ska jag och Jennifer åka till dykcentret, hon ska dyka och jag ska snorkla (eftersom jag inte har något dykcert). Ska snart börja ta det, ser jättemycket fram emot det!

Sköt om er allihopa, hörs snart!

 

Ut på äventyr

Hej! Det är så många av er som klagar på att jag inte skriver, vilket är förståligt, men mina dagar ser verkligen likadana ut. Jag går till jobbet. Efter går man till stranden och på kvällen hänger vi i beachbaren. Det är samma sak varje dag i princip ;-) Men nu har jag faktiskt något att skriva om då jag var ledig igår och vi bestämde oss för att hyra bil och åka till vattenfall! Det var jag, Jennifer, Maja och Anton som var lediga. Planen var att besöka två vattenfall och efteråt åka till stranden. Det första vattenfallet var väldigt "turistit" och vi tyckte inte det var särskilt kul. Så där stannade vi bara i typ 10 minuter. Sen åkte vi till ett vattenfall som man var tvungen att gå genom regnskogen i typ 20 minuter. Det var superlerigt och halkigt men det var grymt coolt. När vi väl kom ner till vattenfallet (Som jag tyvärr inte vet vad det heter) så var det så mäktigt. Vi alla bara ville stå och gapa typ. Vattnet var kallt men riktigt härligt. Vi kunde komma från klipporna och Anton hoppade tillochmed ner för hela vattenfallet som var typ 7-8 meter högt! Jag vågade inte, haha! Men detta vattenfallet gillade vi väldigt mycket eftersom det var "på riktigt". Man fick verkligen ta sig in i djungeln för att se det och det kändes mer äkta än det första. Därefter åkte vi och åt mat innan vi besökte en stranden "Petit Anse" som var amazing. En liten inbunkt med helt klart vatten. Vi ska försöka ta oss dit en annan dag för att snorkla där. Så fint och mysigt!! Därefter åkte vi till Carre four som är typ ett megastort Ica Maxi så vi passade på när vi hade bil att pracka på oss lite skitgrejer som alkohol ;-)

Åh, det var en fantastisk dag. Det är så viktigt att komma ifrån hotellet och hitta på saker när man väl är ledig annars blir man fan tokig. Jag är ledig på fredag också så då ska vi nog åka och åka linbana. Så vi hörs nästa gång jag varit ledig. Sköt om er. Tusen miljoner kramar till er!

Sjukt kul att köra bil här nere!

Selfie! Maja, Jennifer, Anton och jag

Djungelvandringen

Anton innan han hoppade ner för vattenfallet

Upp