frida östberg

Dag 85 - Recap

Hej allihopa! Vill direkt be om ursäkt för den här usla uppdateringen - både till mig själv och till er. Men tillgången till wi-fi det senaste har faktiskt varit bedrövligt. Varje gång vi väl fått internet har det används till att höra av sig till familj och vänner där hemma. Jag har helt enkelt inte hunnit skriva ner ett inlägg till er. Just nu sitter jag på en båt som ska ta oss till Coron. 8 timmar ska jag spendera på den här inte allt för bekväma båt. Well, det är ett äventyr i sig. Coron är vårt sista stopp innan vi åker tillbaka igen till Manila. Känns så sjukt! 6 dagar kvar!!! Vart tog tiden vägen? Nåväl, jag ska sammanfatta ihop några rader om tidigare veckor som jag inte lyckats uppdatera er om.

20-25 mars
Jag tror jag skrev till er att vi var på Malapascua nu och hade några härliga dagar. Träffade en del härliga människor här som vi käkade och tjötade bort några kvällar med. Bland annat var det min kusins flickväns lillebror. Lite långsökt såklart men alltid kul att träffa någon som man har koppling till hem med :-) Den 24:e mars tog vi bussen ner till Cebu City igen för att tidigt dagen efter flyga upp till Manila.

25-26 mars
Manila är ju ingen fantastisk stad direkt. Enorm och opersonlig. 25:e mars var långfredagen hela staden var stängd. Vi spenderade hela dagen på hostlet, fanns inte mycket annat att göra. På lördagen var allt öppet igen så vi spenderade hela dagen på ett shoppingcenter. Jag fick köpt mig en lite tjockare tröja då det är lite kallare uppe på vår nästa destination. Vi såg även på bio och jag lyckades hitta en frisör som ville fläta mitt hår! 10:00 på kvällen tog vi en nattbuss upp till Banaue.

27-31 mars
Här uppe, i norra Luzon, skulle vi se på de berömde risterasserna som låg i Batad. Drygt 40 minuter bort från Banaue som vi kom till med nattbussen. Batad var en liten "bergsby" som var omringad av risterasserna. Vi hade den mest fantastiska utsikten över terasserna från vårt boende. Vi kom till Batad ganska tidigt så det var bara att slänga av sig väskorna på rummet och sen leta efter en guide. Vi hittade en lokalbo, Leah, som visade oss runt bland terasserna och ner i dalen till ett vattenfall. Det är verkligen galet vackert. Kan vara en av de vackraste platserna jag besökt i mitt liv. Dagen efter gick vi till grannbyn och kollade läget där. Fick se hur man tillverkade risvin. Byarna omkring är verkligen uppbyggda längs kullarna och överallt är det branta trappor som dessa människor går upp och ner för varje dag. Dessutom bär de kanske på tunga cementsäckar eller liknande. Otroligt slitsamt liv måste det vara.
Nästa dag åkte vi tillbaka igen till Banaue för att åka vidare mot Sagada. De är en by som verkligen har allt! Grottor, vattenfall, monument, canyoning, rafting, klättring, hike eller vad du vill. Eftersom vi redan sett vattenfall och grottor under vår resa bestämde vi oss för att göra något udda, nämligen rida på hästar upp för bergen. Väldigt annorlunda upplevelse då vi till mestadels blev ledda av två guider... Men utsikten var verkligen fantastisk. Och på tillbaka vägen fick vi skritta lite själva också! Vi stannade i Sagada i två nätter innan vi for ner till Banaue igen för att ta nattbussen tillbaka till Manila.

1-14 april
Nu börjar vi närma oss nuläget. Den 1:e april hade vi bokat in en 30 timmars(!) lång båttur till Palawan. Den gick över förväntan. Båten var helt kass med dålig personal, dåligt med saker att sysselsätta sig med, dålig mat och diverse annat. Men men, på nått sätt så gick tiden. Jag sov för det mesta i våra små sängar bland hundratals andra lokalbor. Så, överlag så gick det helt okej. Väl framme, den 2:e april på kvällen, hittade vi ett billigt boende i Puerto Princessa och fick sovit där en natt.
Dagen efter tog vi en buss till Port Baton. Väldigt mysig by och den låg i en liten bukt. Vi fick en bungalow som låg precis vid stranden. Ett av de bästa boenden hittills. Var rena drömmen att öppna dörren varje morgon. Den 4:e var Bagges födelsedag så då tog vi en dagstur med Island hopping. Det var tydligen bara vi som bokat så vi fick en egen båt och egen chaufför. Riktig lyx. Dagen blev så härlig med snorkling, grym mat och slappande i solen. Dagen efter hängde vi mest vid vår strand. På kvällen gick vi till ett pizzaställe vi kollat in. Det kan ha varit en av de godaste pizzorna jag ätit i hela mitt liv. Jag och Bagge var helt saliga efteråt. Hade gjort mycket för att få den pizzan igen!
Anyway, det var nu dags att åka vidare till El nido. Här skulle vi spendera 4 nätter. Dessvärre blev vi väldigt besvikna... En riktig turistfälla känns alltihop som. De har en del tours här som man kan åka på. Vi valde Tour A, såklart en av de mest populäraste, och det var så galet mycket folk. Vår båt krånglade även och det hela var lite tradigt. Det finns så sjukt mycket vackert att se här och utanför El nido så jag förstår ju varför folk kommer hit. Men alltihop kändes bara så trångt. En dag åkte vi till den berömde Nacpan Beach som tydligen har fått en del utmärkelser. Den var jättefin såklart. Dessvärre kryllade den av maneter men det är väl säsong för det nu tänker jag. Kändes lite konstigt att se öronmaneter här när det är så vanligt hemma på västkusten. Under dagen måste jag ha fått i mig någon bacill för senare på kvällen och hela dagen igår mådde jag inge vidare i magen. Tröttsamt, trodde jag skulle klara mig hela vägen men inte! En vecka innan hemfärd åkte jag dit ;-) Som tur var så var det inte jättefarligt men tillräckligt för att jag skulle hålla mig inne hela dagen. Köpte mig en klänning senare på kvällen för att muntra upp mig själv lite, hehe! Typ det enda plagget jag köpt i Filippinerna (förutom tröjan innan vi åkte upp till Banaue).

Så, nu är vi i nutid. 10:e april och påväg mot vår sista stopp Coron. Där ska vi dyka och kanske göra någon dagstur. Vi får se vad tid och pengar räcker till.

Puss och kram på er alla! Om vi inte hörs innan jag åker hem så hörs vi igen från Sverige. Börjar längta efter er alla supermycket!!

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas