frida östberg

Dag 28 - Dykning

Hej vänner! Dagarna går fort här i Malapascua. Imorgon är det redan vår sista dag här. I torsdags fick vi äntligen dykt! Klockan halv 5 på morgonen stod klockan på och det var dags för ett morgondyk för att se de berömda Thresher sharks! Tydligen hade vi en bra morgon för vi såg typ 5 stycken. Riktigt roligt. En annan rolig sak är att vi fick dyka på 30 m! Vi betalade lite extra och fick en extra instruktion från vår superduktiga instruktör Chris och sen var vi redo för att dyka ner 30 m! Har fått ett bevis i min dykloggbok som bekräftar att jag får dyka 30m. Lite osäker hur det fungerar men men, jag är nöjd!
Jag var lite nervös att gå ner 30m men min instruktör var, som sagt, väldigt duktig och fick mig jättelugn. Gillade verkligen henne! Så det blev ett av mina bästa dyk. Inte mycket att se förutom hajarna men det var väldigt kul att få se dem :-)

I fredags var det dags för ännu ett dyk. Denna gång skulle vi dyka på Gato Island och leta efter White-tip sharks som lever i grottor och under stenar. Jag med min klaustrofobi fick mig verkligen en chock när min instruktör simmar in i ett svart hål haha! Som tur var så hade vi alla varsin lampa så man kunde lysa men det var någon minut där som jag kände att pulsen ökade och jag fick lite panikkänslor. Men efter jag intalat mig själv att det går bra och att jag ska lita på min instruktör så gick det bra. Vi fick se flera hajar i grottan som simmade bredvid oss. De är inte särskilt stora hajarna och så länge man bara observerar så finns det i princip ingen risk att djuren skylla attackera. Vi såg dessutom den livsfarliga havsormen igen som så smidigt simmade förbi oss. Det gäller verkligen att behålla lugnet där nere.
På det andra dyket såg vi inga hajar men det var väldigt mycket annat att titta på ändå. Jag valde att inte ta med min gopro under dyken just för att jag lätt kan tappa fokuset på själva dykningen. Jag är ju fortfarande nybörjare och vill bara bli bättre på det.

Idag har vi hängt med Emelie och Therese som också är på ön. Vi tog en promenad till norra delen av ön för att sola och bada. Vi försökte snorkla lite men det fanns dessvärre inte mycket att se. Men, vi hade en väldigt mysig dag. Imorgon får vi se vad vi hittar på. Det är ju vår sista dag här. Eftersom det är alla hjärtans dag har vi i alla fall bokat bord på en restaurang med en härlig utsikt. Det ska bli mysigt!
På måndag åker vi vidare till Cebu City och fixar vårt visum och sen på tisdag åker vi vidare till Moalboal som ligger på ön Cebu så vi behöver inte åka någon båt eller så. Där ska det också vara fin dykning, härliga stränder och det ska finnas ett jättefint vattenfall i närheten. Så det blir nog jättebra!

Hoppas ni mår bra! Hörs snart igen!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas