frida östberg

Dag 35 - Canyoning

Hej vänner! Igår gjorde jag och Bagge canyoning i regnskogen. Det blev lite på måfå när vi bokade dagen innan hos vår tvätt-tant (haha!) men det var det billigaste stället vi hittade och vi bestämde oss för att chansa ;-) Så igår mötte vi upp 8 andra äventyrssugna människor och det visade sig att vi inte kunde få en bättre grupp. Alla var så trevliga och härliga redan från första mötet. Vi tog en jeep'n för att komma till stället där vi skulle få "utrustning". En flytväst och en cykelhjälm så var vi redo!


För er som inte vet vad canyoning är så är det, vanligtvis, en dagsutflykt man gör till en flod som rinner ner till ett vattenfall. Man ska alltså ta sig hela vägen ner till vattenfallet genom att hoppa från klippor, glida ner likt en rutschkana ner i vattnet, simma och promenera. Hela canyningen tog runt 3 timmar och det var så kul verkligen! Jag filmade och fotade en hel del med min gopro som jag hade fäst på magen med en sele. Väldigt smidigt och jag fick många bra filmer från dagen! Bagge var riktigt modig och hoppade från drygt 15 m högt hopp medan jag inte var lika tuff och hoppade från 10 meter. Jag må ha hoppat fallskärm i mitt liv men att hoppa från klippor tycker jag är bra mycket läskigare haha! Är så rädd att halka och litar inte alltid på vad det finns nere på botten ;-) Väl tillbaka där vi fick våra hjälmar bjöds det på mat filippinskt vis! De hade hällt ris över hela bordet och runt riset låg kyckling och fläsk. Tanken är såklart att äta med händerna så vi alla satt efteråt och åt med händerna. Rolig upplevelse och det var riktigt gott också! De lyckas få kycklingen väldigt saftig.


Hela dagen kostade oss 1200php per person vilket är drygt 220kr!! Så vi fick sjukt mycket för pengarna (Andra betalade 3200php för samma grej!) och de är absolut en av de roligaste grejerna vi gjort här! Det enda minuset är att det var så satans mycket folk där. Vår guide sa att det kunde va drygt 1500 människor på lördagar så vi var ju inte direkt ensamma i floden ;-) På kvällen mötte vi upp vår grupp på en restaurang och spelade biljard, kasta pil och drack öl tillsammans. Väldigt lyckad kväll! Idag har jag varit mindre pigg men det gjorde inte så mycket då jag slappat på stranden hela dagen :-)

Puss och kram alla! Hörs snart!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas