frida östberg

Dag 42 & 43 - Siquijor

Hej vänner! Längesen jag skrev nu men mitt internet här i Siquijor är nog det värsta jag haft hittills på min resa ;-) Funkar bara vissa tider på dagen.

Jag är som sagt på ön Siquijor och jag gillar den väldigt mycket. Väldigt lugn och skön. Bor på ett litet ställe med endast ett dorm med 8 sängar vilket innebär att man fort lär känna de i rummet och det blir väldigt personligt :-) Så förutom deras wi-fi så är det ett väldigt mysigt questhouse. Det ligger precis vid vattnet så solnedgångarna från här är magiska!

Jag kom hit i fredags eftermiddag. På kvällen hittade jag några direkt att umgås med och vi alla bestämde oss för att hitta på något dagen efter (lördag). Så igår tog jag och mina 3 nyfunna vänner mopparna runt ön för att se en grotta. (Ön är väldigt känd för sina grottor och vattenfall) Denna grotta var väldigt hardcore för det fanns ingen belysning i den så vi fick ha ficklampor med oss och det var ibland väldigt trånga utrymmen! Lite läskigt men självklart jättecoolt! Det tog oss drygt 1 timme att gå genom grottan och tillbaka.

Mycket mer än så hann vi inte igår. Vi såg solnedgången från vårt boende och senare på kvällen tog vi en sen middag på Baha bar en bit bort med mopparna. Väldigt trevligt gäng jag hittade. Det var en jättebra dag!

Idag åkte vi till ett jättestort träd och vid det trädet finns det en liten "älv" med fiskar i som äter på dina fötter om du stoppar ner dem ;-) Jag tyckte det var riktigt äckligt och tyckte inte alls om det, speciellt inte de stora fiskarna haha! Men det var kul. Därefter har vi legat på stranden. Är tillbaka vid boendet nu och har äntligen lite wi-fi!
Filip skulle egentligen komma idag men hans flyg är försenat till Dumaguete så han lär ta en natt där och kommer imorgon istället. Så ikväll ska jag bara slappa. Det har kommit en del nya till mitt dorm så ska kika in vad det är för människor :-)

Puss och kram! Hörs snart!

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas