frida östberg

Dag 46 - Moppe runt ön

Hej vänner! Siquijor fortsätter att imponera. Jag och Filip har hyrt moppar för fyra dagar. Igår var den första dagen med moppe och vi hann med en hel del. Bland annat "Butterfly Garden" och ett vattenfall. Trädgården hade 10 olika sorters fjärilar, vandrade pinnar och larver som man fick gå runt och kika på. Fjärilarna var väldiga utsatta och därför tog han in just dem för att de ska kunna föröka sig och därefter ska han släppa ut dem i de fria. Väldigt fint ställe och han som ägde det var supertrevlig. Fick många fina bilder och framförallt filmer på fjärilarna!
Vi åkte till de mest kända vattenfallet här på ön, Cambugahay falls, och det var verkligen så vackert där. Vattnet var inte alls kallt om man jämför med andra vattenfall. Man kunde svinga sig i med en lian - vilket var roligt!
Idag har vi letat efter grottor. Hittade bara en och den var ännu mer hardcore än den senaste jag skrev om då det inte var något organiserat med guide eller liknande. Så vi gick bara in en liten bit med ficklampor för att kika. Räckte gott och väl ;-) Vi åkte även till en strand för att slappa lite. Så smidigt med moppar att kunna ta sig runt på hela ön. Det är ju så himla roligt också!! Dock blir man trött i rumpan efter alla skumpiga vägar... Men det får man leva med!

Så de nästkommande dagarna ska vi fortsätta upptäcka ön. På lördag hoppas vi på att kunna dyka på Apo Island som ska vara helt fantastiskt! Håller tummarna för att de går att ordna!!

Från och med nu är det mindre än hälften kvar! Dag 46 här i Filippinerna och nu har vi 45 dagar kvar. Väldigt blandade känslor men vi har bara godbitar kvar så det är kul! Sparar det bästa till sist då vi åker till Palawan 1:e april till 14:e! 16:e april bär det hemmåt! Men men, det är långt kvar tills dess som tur är :-) Jag tror jag kommer känna mig nöjd när det väl är dags att åka hem. Kommer ju hem till en grym försäsong på Smögen och innan jag vet ordet av det så är sommaren här! Jippie!

Puss och kram alla där hemma! Massa extra pussar till min mamma som fyllde 50 år igår, och min bror som fyller 24 år idag! Grattis! Älskar och saknar er!!!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas