frida östberg

Dag 57 - Camuguin, Hibok-Hibok

Hej allihopa! Längesen jag skrev nu men internet här på Camiguin (uttalas Camigin) har varit sådär. Boendet är det sämsta hittills om man tänker på sängarna och badrum. Toalett och dusch existerar knappt. Men men, de som äger stället och alla som bor här är underbara så det på något sätt får det ändå hanterbart. Vi spenderar ändå inte överdrivet mycket tid här då det finns mycket att upptäcka även på denna ö. Vi har hyrt moppar här och moppat runt de senaste dagarna bland vattenfall, varma och kalla källor, zipline och snorkelställen. Så vi har haft väldigt bra dagar här.
Idag är sista dagen och vi slog på stort med att klättra upp för en av vulkanerna på ön! (Det finns 7 vulkaner på ön) Vi klättrade upp för Hibok-Hibok som är 1332 m.ö.h och det var definitivt något av det tuffaste jag gjort i hela mitt liv. Det var ingen mjukstart direkt utan började direkt med klättring uppåt. Mina första 20 minuter var fruktansvärda då jag fick mjölksyra direkt i benen. Tog ett tag att komma in i andra andningen också. Sen planade det ut och det ett tag så man kunde "vila" benen lite från klättringen. Men ja, såklart kom ju klättringen tillbaka och det var riktigt riktigt tufft. Jag fick inte samma mjölksyra tillbaka som tur var men det var riktigt tungt. Ibland var det verkligen som man klättrade upp för en vägg. Mycket tät djungel i princip hela vägen upp.
Det var väldigt befriande när vi äntligen kom upp. Så vackert där uppe men det var svårt att riktigt njuta med vetskapen att man skulle ner också samma väg... Att gå ner är nästan värre att gå upp ;-) Det är en annan typ av smärta när man börjar klättra neråt. Ni kan tänka er vilken smärta jag har i låren just nu, haha!

Så idag blir det inte så mycket mer än detta. Vi funderar på att ta en massage senare ikväll, det kan vi vara värda! Annars blir det nog en tidig kväll. Imorgon bär det tillbaka till Cebu City igen så det blir en hel dags resande.

Sköt om er så hörs vi snart igen!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas