frida östberg

Dag 60 - Bantayan

Hallihallå! En månad kvar gänget! Om en månad sitter jag på ett plan påväg hem till Sverige. Tiden bara springer iväg så nu är vi verkligen inne på slutspurten! Och jag har självklart sparat det bästa till sist mina vänner! (Kommer till planen strax!) Just nu befinner vi oss på Bantayan Island och vi kom hit igår efter en hektisk morgon på immigrations kontoret i Cebu. Har i alla fall utökat visumet en sista gång så nu behöver jag inte tänka mer på det, skönt!
Vi kom i alla fall iväg med rätt buss upp mot Bantayan. Bussen tog 4 timmar och färjan 1 timme så vi var här sent på eftermiddagen. Hittade ett boende och fick i oss lite käk. Idag bytte vi boende och här ska vi bo nu fram till söndag.
Bantayan är, från vad vi sett hittills, en paradisö. Stranden som ligger 5 minuter från oss var så fin och vattnet var så klart och alldeles turkost. Riktig dröm! Planen är att vi bara ska ha strandhäng här. Inte så mycket äventyr som vi haft på Siquijor och Camiguin. Nu blir det bara 5 dagars slappande på stranden. Möjligtvis att vi åker till en grotta men det är inte bestämt.

Så, efter detta har vi 4 dagar innan planet går den 25:e mars från Cebu City till Manila! Som det ser ut nu så kommer vi åka tillbaka till Malapascua på söndag. Vi tyckte ju om den ön väldigt mycket så det blir nog bara roligt att få komma tillbaka dit en snabbvisit! Ta ett dyk eller två kanske. Därefter åker vi somsagt ner igen till Cebu City den 24:e mars för att ta flyget nästa dag upp till Manila på ön Luzon. Väl där ska vi göra något jag har sett fram emot sen jag kom till Filippinerna, nämligen risterasserna uppe i norra Luzon! Har hört mycket gott om det.
Därefter bär det av mot vår slutdestination. Den 1:e april åker vi (med båt som tar 24h) till Palawan som verkligen ser ut att vara världens paradis. Nästan alla man pratat med har älskat den ön. Vi ska börja med att åka till Coron som är en ö bredvid. Det ska tydligen vara riktigt trevliga dyk där bland vrak från andra världskriget. Hoppas verkligen vi kan se dem! Därefter åker vi till El nido på själva Palawan. Inte jättemycket mer spikat. Det enda är att vi ska åka tillbaka 13:e april med båten igen. Därefter åker jag hem 05:20 på morgonen den 16:e april. Jag tror verkligen det kommer gå riktigt fort dessa veckor så jag ska njuta så mycket jag bara kan!

Hörs snart vänner! De nästkommande dagarna kommer jag som sagt ligga på stranden och steka! ;-)

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas