frida östberg!

Dags att damma av den lilla bloggen

Hej på er! Long time noo see. Den här lilla bloggen har stått och dammat sedan 2016. Efter att jag kom hem från min långresa till Filippinerna i april tyckte jag väl inte att jag hade så mycket att skriva om. Mycket har hänt sen dess såklart men det som varit centralt i mitt liv de senaste (snart) tre åren är att jag numera är student. Jag har sedan hösten 2016 pluggat till ämneslärare i Malmö vilket jag trivts väldigt bra med. Vi ska inte ens gå in på hur orolig jag var innan jag började plugga att jag skulle vantrivas, bli uttråkad/rastlös eller ge upp alldeles för tidigt. Men nu när jag är inne på mitt tredje år i utbildningen, är jag väldigt glad att jag vågade börja. Jag blir fortfarande rastlös och får ångest över att vara på samma plats för länge men det känns som om jag har hittat min plats i Sverige åtminstone. Jag trivs väldigt bra i Malmö och livet där. Men för att göra någonting åt rastlösheten och ångesten har jag nu valt att studera en termin utomlands! Vilket också är anledningen varför jag nu ska börja blogga lite smått igen. Jag älskar att gå tillbaka i mitt arkiv och läsa om mina tidigare resor (trots att de är helt organiserade och röriga att läsa ibland). Så min utbytestermin slipper inte undan utan den ska också dokumenteras.

Så... Som många av er vet så befinner jag mig i Brighton, Storbritannien, för att studera på University of Sussex. Jag flög till England i tisdags, den 29:e januari, för att spendera en natt på hostel (Om ni vill ha ett bra hostel i Brighton så kan jag VARMT rekommendera Seadragon Backpackers. Kevin som äger stället är fantastisk! + Hans dotter bor i Skåne så det är lätt att bonda om man är från Sverige). På onsdagen tog jag taxi upp till Sussex och campus för att flytta in i min lya för de kommande 4,5 månaderna. Resten av dagarna har bestått av introduktion, föreläsningar, turer runt campus och Brighton samt välkomstfester för utbytesstudenter. Det har vart mycket att ta in med alla nya människor, intryck och information men helhetsmässigt är jag så nöjd med mitt val. University of Sussex känns genuint, välkomnade och spännande. Jag bor i ett eget rum men delar "huset" med 11 andra tjejer. Hittills kommer vi alla bra överens och jag tror vi kan få en mysig atmosfär bland oss under tiden vi är här. Det känns lite som att vara på säsong igen och som om jag är 20 år igen. 

På måndag börjar mina lektioner och jag ska studera tre kurser parallellt i historia under terminen. Det verkar vara ett högt tempo men jag tycker mina kurser verkar intressanta så jag ser fram emot att komma igång på riktigt. Allt är så spännande men samtidigt så läskigt. Allt är nytt och varje dag blir lite utav en ny utmaning. Håll tummarna för mig. Jag lovar att hålla er uppdaterade (om det ens är någon som är intresserad). 

 

 Bild 1. Min utsikt från högsta våningen på morgonen när jag vaknade. Bild 2. Första bilden (selfien) i min nya lya på campus!

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas