frida östberg!

Dag 38

Hej kompisar! Det går lite tid mellan inläggen här men jag har inte riktigt haft viljan att sätta mig ner och få ner mina tankar i ord. Livet flyter på bra måste jag säga. Jag överlevde influensan efter mycket om och men. Tog verkligen några veckor innan jag kände mig 100% frisk igen. Jag nämnde vårkänslor också i förra inlägget. Vi hade några veckor i februari med det mest fantastiska vårvädret. Jag var tvungen att springa och köpa en ny vårjacka (en manchesterjacka som jag verkligen älskar!) då den jag hade med mig var alldeles för varm. Nu däremot är vi tillbaka i typiskt nordiskt höst-/vårväder med grått, blåsigt och tråkigt. Hoppas på att det vänder snart igen. Vädret gör ju så mycket med en och man blir ju friare att hitta på saker. Skolan som jag tidigare känt varit svårt blir bättre och bättre för varje vecka. Det går snabbare och snabbare för mig att läsa veckans kurslitteratur och jag kan delta mer på mina seminarier. Det är en lättnad verkligen. Men jag vet ju med mig själv att även i Sverige behöver jag några veckor på mig att verkligen komma in i nya kurser för att förstå vad det är vi gör och hur saker hänger ihop. Det visade sig vara precis vad jag behövde här också med språket och tänket. Ibland kan jag komma på mig själv tycka att allt fortfarande känns på låtsas när jag sitter i en föreläsningssal eller under en diskussion på ett seminarium. Att jag faktiskt kom hit och bröt mig loss från min Malmöbubbla. Jag får aldrig sluta utmana mig själv. 

Det sociala livet flyter också på. Det finns alltid något att göra för den som vill vare sig det är något skolevent, sportaktivitet eller en spontan öl i stan. Jag har börjat gå varje vecka på salsa och klättring också vilket jag tycker är så kul! Jakob från Österrike som jag nämnt i tidigare inlägg är superduktig på klättring så han har redan lärt mig en del hur man ska tänka. Mina flatmates är så mysiga och mina grannar här på campus är så härliga. Jag har inte riktigt hittat någon som jag klickar med 100% bland alla internationella studenter vilket hade troligtvis varit ett stort problem för mig för 3 år sedan. Nu kan jag istället landa i en slags acceptans att detta är inte människor jag har valt och kanske inte hade valt i ett annat sammanhang och att det är okej. Jag behöver inte hitta en ny bästa kompis här eftersom jag bara är här en begränsad tid och har redan hittat fantastiska vänskaper under mina år efter gymnasiet på resande fot och i Malmö. Men! Jag har fortfarande roligt med dessa människor och kommer att skapa många fantastiska minnen tillsammans med dem som kommer att vara ovärderliga. Sen är jag medveten om att vänskap kan behöva växa fram så jag känner verkligen ingen panik. Jag hade lite ångest veckan jag låg hemma med influensa att jag skulle missa så mycket och hamna efter i att bygga vänskapsrelationer men det var såklart bara onödigt katastroftänk. Jag var lika välkommen som innan :-) Jag trivs väldigt bra med alla och livet här så jag är verkligen inte redo för att min tid i Brighton ska ta slut. Veckorna går ju så fort bara! Bara 101 dagar kvar tills terminen i slut. Snart tvåsiffrigt... 

I april verkar det nu som jag kommer få massa besök. Så roligt!!! Första helgen i april kommer Maria att komma, helgen efter kommer Fannie och Lisa och sen kommer Thim, Rasmus och Bagge helgen därefter. Det ska bli så kul att visa alla hur jag bor här och ta igen förlorad tid. Jag har dessutom spring break två veckor i april (hur lyxigt?) så jag kommer att kunna samla på mig massa härlig energi inför maj som kommer att bestå av plugg, plugg och åter plugg. Det är i slutet av maj jag har alla mina assessments så då kommer jag troligtvis att behöva fokusera 110% på det. 

Nu ska jag strax iväg och träffa min svenska kompis Casper för lunch! Japp, jag hittade en svensk kompis till slut ;-) Vi planerar en weekend till Paris nästa helg så vi får se om vi bokar det idag. Hoppas!!! Puss och kram alla som läser, hör av sig och peppar mig där hemma. Vi hörs snart!

 

Jag och några av mina flatmates på vår hike till Seven Sisters (klipporna i bakgrunden). Från vänster; Gem (Thailand/Filippinerna), Jag, Célia (Frankrike), Juliet (Nederländerna), Juliet (Nederländerna), Mille (Danmark), Tiana (Kanada) och Leticia (USA). PS. Jag skriver nationalitet främst för min egen skull att komma ihåg i framtiden.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas